Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Termék elérhetősége

Webáruházunkban megjelenített termékek raktáron vannak. Esetenként előfordulhat, hogy egy adott termékből üzletünkben is értékesítésre kerül, így a webes rendelést csak később tudjuk teljesíteni a beszerzés miatt. Ilyen esetben a vásárlót értesítjük a valószínűsíthető szállítás időpontjáról.

Termék ár

A honlapon feltüntetett árak bruttó árak, zárójelben pedig a nettó árak vannak feltüntetve.

Igyekszünk a termékek árait naprakészen tartani, valamint a helyes árakat feltüntetni, de olykor előfordulhat, hogy mégis hibás ár kerül ki a terméklapra. Ez a hibás ár lehet például, ha a piaci árhoz viszonyítva jelentős árkülönbség tapasztalható, ami lehet adatbeviteli hiba vagy rendszerhiba. Az ilyen hibák esetén cégünk, mint értékesítő az automatikus megrendelő mellett külön felkeresi az ügyfelet (telefonon vagy e-mailben) a helyes ár miatti egyeztetés céljából, amit az ügyfél nem köteles elfogadni, azaz a megrendelés ezzel semmissé válik.

Mikor kaphatom meg a rendelésem?

Webáruházunk leterheltségétől függően ugyan, de törekszünk a megrendelések mielőbbi, folyamatos feldolgozására, a termékek postára vagy futárszolgálathoz juttatására. A kiszállítás a szállítást végző partnerek feltételei szerint történik. Általános kiszállítási idő: 1-3 munkanap.

Milyen szállítási lehetőségek vannak?

Jelenleg csak házhoz szállítás, vagy személyes átvétel választható.

Hogyan fizethetek?

Az utánvétes úton vásárolt termékeket a szállító partnerek által alkalmazott módokon lehetséges rendezni, készpénzzel vagy bankkártyával a helyszínen, átvételkor.

A vásárolni kívánt termék rendezhető bankkártyás fizetéssel is, biztonságosan, a Simple pay szolgáltatáson keresztül.

Hogyan kapom meg a számlát?

A vásárlásról a számlát minden esetben e-mail-ben küldjük meg.

Problémám adódott a termékkel

A kiszállított termék csomagolását érdemes átvizsgálni átvételkor, ha a szemrevételezés alapján problémát tapasztal, ne vegye át a csomagot. Amennyiben az átvett terméken tapasztal minőségi, vagy akár darabszám-, típusszámbeli eltérést, kérjük jelezze azt elérhetőségeink valamelyikén.  

Élhetek-e az elállási joggal?

Önnek, mint vásárló (magánszemély), törvény által biztosított 14 napos elállási joga van a vásárlástól való elállásra. Ennek feltétele, hogy a vásárolt termék sértetlen, minden tartozéka meg van, és nem került beépítésre (amennyiben ilyen jellegű a termék). Elállás esetén a terméket a vásárlást igazoló számlával kell visszaküldeni cégünknek. A vásárlás összege 30 napon belül kerül visszautalásra.